... Οι Κυριάκος ΑΥκούτογλου και Γεώργιος Αντωνιάδης είχαν τους πρώτους φούρνους. Στην Ευκαρπία τα πιο γνωστά µπακάλικα ήταν των Κοσµά Δηµητριάδη, Ηλία Τουµπόγλου, Ανέστη Μίλκογλου και του κυρ - Μανόλη. Τότε οι κάτοικοι έπαιρναν µε βερεσέ δηλ. αγορά µε πίστωση. Ο Νικόλαος Σαράφογλου ήταν τσαγκάρης και ο Στυλιανός Τσινός ήταν κουρέας.
Οι Αλέξης Φούρναρης και Γιάννης Κουκοβί­δης είχαν κρεοπωλεία µε ντόπια σφάγια. Αργότερα έγιναν mηνοτροφικές µονάδες όπως π.χ. των Περµεντζόγλου, Λουκίδη και Κούκη. Θυµάµαι ότι ο µπαρµπα - Ζαχαρίας ήταν πλανό­διος µανάβης που διαλαλούσε καθηµερινά την πραµάτειά του, ενώ η κ. Χαρίκλεια Τενεκετζή έφτιαχνε κάλτσες ( τα γνωστά τσουράπια ) .Επίσης, στις γειτονιές περνούσαν γαλατάδες αδει­άζοντας το γάλα από γκιούµια σε οικιακές κατσαρόλες που βρίσκονταν σε κάθε εξώπορτα. Το πρώτο περίmερο ήταν της Σταυρούλας Νιγδέλη στη σηµερινή οδό Αγίου Γεωργίου και µετά ο Γιώργος Μοσχούτης έκανε το δικό του περίmερο στη σηµερινή οδό Πολυτεχνείου. Τέλος, ο µπαρµπα - Νικόλας ήταν πλανόδιος µικροπωλητής και η συναλλαγή γινόταν µε χρήµατα και αβγά ... "


" ... Οι πρώτοι έµποροι της περιοχής ήταν ο Γιαννακός, ο πεθερός µου, που ανήκε στο συνεταιρισµό και µοίραζε στους φτωχούς τα απαραίτητα αγαθά ( λάδι, τυρί, ψωµί κτλ). Γνω­στός έµπορος ήταν ο Γιουβανάκης που προµηθευόταν προϊόντα ( αλεύρι, αβγά, καλαµπόκια κτλ) από το Παλιόκαστρο και το Λαγκαδά. Γνωστός έµπορος Βλάχος ήταν ο Μιχαήλ Σίβ­βας που έφερνε προϊόντα ακόµη και από τη Ρουµανία. Μεταξύ άλλων πουλούσε ρούχα, αρβύλες, παλτό κτλ. Ήταν σπουδαίος ράφτης, ενώ η γυναίκα του διέθετε είδη προικός. Επί­σης, ο Γουλούδης πουλούσε είδη προικός. "

" ... 'Ολη η Ευκαρπία είχε 3 - 4 µαγαζιά' του Ηλία Βάσσου, του µπαρµπα - Μανόλη και το παντοπωλείο του κυρ - Ανέστη. Μανάβικο είχε ο µπαρµπα - Κυριάκος Ελέζογλου, ενώ υπήρχε και ένα σιδεράδικο στη σηµερινή οδό Πολυτεχνείου ... "

" ... Στην Ευκαρπία υπήρχαν µικρά µαγαζάκια που κάλυmαν βασικές ανάγκες των κατοίκων. Αρτοποιείο είχε ο κυρ - Χαράλαµπος. Γνωστά παντοπωλεία ήταν του κυρ - Μανόλη, του κ. Κοσµά Δηµητριάδη και του κ. Ηλία Τουµπόγλου. Τότε υπήρχε και το τεφτέρι, αφού ο κόσµος είχε οικονοµικές δυσκολίες ... "