Στις 12 Δεκεμβρίου δύο τμήματα της Β' τάξης επισκέυθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκαν για την επεξεργασία που ακολουθείται πριν φτάσει το γάλα στο σπίτι μας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Κίτη Δήμητρα (καθηγήτρια οικ. οικονομίας)
Βασιλείου Ελένη (καθηγήτρια Τεχνολογίας)
Ιορδανάκη Μαρία (φιλόλογος)

Εδώ και 50 χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας. Σκοπός της είναι η παραγωγή και η διάθεση ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Το 1950, με αγάπη για δουλειά και σεβασμό προς τον καταναλωτή, ο κ. Κωνσταντίνος Χατζάκος ίδρυσε τη ΜΕΒΓΑΛ, με έδρα τα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης. Η διορατικότητα του και η πίστη του στο όραμα σύντομα έφεραν τη ΜΕΒΓΑΛ στις υψηλότερες θέσεις στον κλάδο των τροφίμων. Για την προσφορά του αυτή στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας βραβεύτηκε το Σεπτέμβριο του 1999 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάλακτος.


H Mεβγάλ σήμερα...

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γάλακτος στη Β. Ελλάδα και η τρίτη σε παραγωγή στον κλάδο των βιομηχανιών φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην 9η θέση στον κλάδο των βιομηχανιών τροφίμων και καταλαμβάνει την 30η θέση στο σύνολο των ελληνικών εταιρειών από πλευράς κύκλου εργασιών.

Η ΜΕΒΓΑΛ παράγει και διαθέτει:


Φρέσκο παστεριωμένο γάλα

Γιαούρτια Ευρωπαϊκού και Παραδοσιακού τύπου

Τυροκομικά Προϊόντα

Επιδόρπια και ρυζόγαλο, ζελέ και κρέμες γάλακτος

Προϊόντα χωρίς χοληστερίνη

Παράλληλα, η εταιρεία έχει παρουσία από το 2003 και στον κλάδο των φυσικών χυμών και φρουτοποτών.

Η ΜΕΒΓΑΛ δραστηριοποιείται από το 1950 στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και αυτό της επιτρέπει να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της με ελληνικό γάλα υψηλής ποιότητας από περισσότερες από 1600 φάρμες που βρίσκονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της. Η εγγύτητα αυτή εξασφαλίζει την ταχύτερη εισκόμιση πρώτης ύλης στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, την αμεσότητα στην επεξεργασία και τη φρεσκάδα στο τελικό προϊόν.

Χάρη στην άριστη πρώτη ύλη - το γάλα, την υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται στην παραγωγή (σύστημα HACCP, πιστοποίηση ISO, BRC, IFS, non GMO animal feed), το άρτια οργανωμένο δίκτυο διανομής και το έμπειρο προσωπικό της, η ΜΕΒΓΑΛ διαθέτει σήμερα τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά σε περισσότερα από 22.000 μικρά και μεγάλα σημεία πώλησης ενώ εξάγει σε 23 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όλοι οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ εργάζονται με στόχο να ανταποκρίνεται η εταιρεία στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Η σταθερή ανοδική της πορεία και η ενθουσιώδης αποδοχή των νέων προϊόντων της αποδεικνύουν ότι όλοι μαζί πετυχαίνουν να κτίζουν ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και να κερδίζουν κάθε μέρα περισσότερους, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με σεβασμό στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα, η ΜΕΒΓΑΛ υπογράφει από το 1950 περισσότερα από 170 γευστικά, ποιοτικά προϊόντα.


Ιστοσελίδα εταιρίας: http://www.mevgal.gr